News and Activity

 • Melawat kawasan dilanda banjir

  Distritch officer went to Ijok help for flood victim

  9 November 2015 (Isnin): Pegawai Daerah Larut Matang & Selama, Tuan Kamaruddin bin Awang telah turun ke Mukim Ijok untuk penyerahan sumbangan bantuan banjir dan melawat ke kawasan yang terjejas. Hadir menyampaikan sumbangan pada hari tersebut ialah Adun Kubu Gajah, Y.B Ahmad Hasbullah Bin Haji Elias beserta penghulu mukim Ijok dan Ketua Penolong Pegawai Daerah Selama.

 • Bergambar bersama D.Y.T.M Raja Muda Perak

  Friday Prayer Programme with D.Y.T.M Raja Muda Perak Darul Ridzuan

  Jumaat, 6 November 2015: D.Y.T.M. Raja Muda Perak Darul Ridzuan, Raja Jaafar ibni Almarhum Raja Muda Musa telah berkenan mencemar duli menghadiri Program Solat Jumaat Bersama bertempat di Masjid India Muslim, Taiping. Majlis dihadiri oleh Wakil Rakyat, Tuan Pegawai Daerah, Ketua-Ketua Jabatan Daerah, Kakitangan-kakitangan kerajaan, AJK Masjid serta Orang Ramai. Majlis dimulai dengan ketibaan orang ramai serta ketibaan dif-dif jemputan,...

 • Program KABB

  At the Program Mesra dan Kaunter Aduan Bergerak Bersepadu (KABB) Taiping

  Biro Pengaduan Awam Negeri Perak, Pejabat Daerah & Tanah Larut Matang dan Selama dan Majlis Perbandaran Taiping telah mengadakan Program Mesra dan Kaunter Aduan Bergerak Bersepadu (KABB) pada 03 November 2015 bersamaan hari Selasa bertempat di Dewan Perbandaran Taiping, Perak bermula dari jam 8.30pagi sehingga jam 4.00petang.
  Program ini telah dirasmikan oleh Y.B. Dato Hj. Hamzah bin Zainuddin Menteri Perdagangan Dalam Negeri,...